torstai 23. elokuuta 2012

Karviaishilloke

Tänään sain viimein viikonloppuna poimitut karviaiset hillokkeen muotoon. En ole aikaisemmin tehnyt karviaisista mitään, vaan lähinnä kyykkinyt pensaan reunalla napsien marjoja suoraan suuhuni. Halusin kuitenkin tänä syksynä kokeilla nimenomaan hillokkeen valmistamista, sillä a. en oikeastaan tiennyt mitä hilloke on verrattuna hilloon ja b. maistoin viime talvena karviaishilloa voimakkaiden juustojen kaverina ja se oli todella hyvää. Etsin netistä ohjetta ja päädyin lopulta Maku -lehden sivuilta löytyneeseen reseptiin. Olisi ehkä kannattanut selvittää etukäteen tuon a. kohdan vastaus, sillä ihmettelin hilloketta tehdessäni tavallisen sokerin käyttöä sekä seoksen nestemäisyyttä. Jälkikäteen selvitettyäni mikä hillokkeen ja hillon ero on, sain yllättäen vastaukseksi vähäisemmän sokerin käytön sekä liemimäisyyden :) Ja niin, sitä kutsutaan myös kompotti nimellä.  

Maku on mielenkiintoinen. Laitoin ohjeen mausteiden lisäksi sekaan hitusen inkivääriä, joten karviaisten ja sokeriliemen lisäksi suussa pyörii kanelin, rosmariinin, neilikan sekä inkiväärin sekoitus. Hilloke on samalla makea ja karvas, enkä osaa yhtään sanoa miten maku muuttuu voimakkaan juuston kera. Jäin myös pohtimaan, miten liemimäinen hilloke tarjoillaan juustojen kanssa.. 

Joka tapauksessa, kaunista se on 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti