maanantai 3. syyskuuta 2012

Kantarellikeittoa

Ulkona jyrisee ja kurkku tuntuu kipeältä. Kaivan jääkaapista eilen poimitut kantarellit ja mietin miten saisin niistä taiottua hyvän keiton. Mieleni tekisi pehmeää, kehoa lämmittävää sienikeittoa, mutten jaksaisi nähdä sen eteen suurta vaivaa. Pilkon sienet ja laitan ne kattilaan kiehumaan itsestään pois ylimääräisen veden. Jääkaapista löytyy valion kolmen juuston valmisruokakerma. Hmm - voisiko se toimia? Vesi on haihtunut kattilasta, joten sekoitan riskillä sekaan maustetun ruokakerman ja muutaman desin vettä. Lisään valkopippuria ja hieman suolaa. Ehkä vielä soseutus, kyllä. Ja sitten ripaus rosmariinia. Rohkea maistaminen ja helpotuksen huokausta seuraava tyytyväinen ilme - sehän maistuu hyvälle. 



1 kommentti:

  1. Näyttääkin herkulliselta. Täytyypä kokeilla.

    VastaaPoista