keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Lohesta on moneksi

En tiedä teistä, mutta oma sietokykyni kypsän lohen syömiseen on rajallinen. Oikeastaan pidän siitä enemmän raakana (sashimina, graavina..), mutta välillä tulee tehtyä myös uunilohta. Meillä saman ruoan syöminen kahtena peräkkäisenä päivänä tuottaa haasteita ja kun kyseessä on se eilen kypsennetty uunilohi, on luovuus laitettava tosissaan liikkeelle. 

Viime kerralla uunilohen kanssa oli tarjolla perunoita, kantarellikastiketta ja vihanneksia, joista seuraavana päivänä muokkasin kantarelli-lohipastaa. Pastana käytin mustaa riisinuudelia, joka toi hauskan väriyhdistelmän lautaselle. Saadakseni hieman erilaista makumaailmaa kalalle, höystin kantarellikastikkeen chilillä. Pienenä miinuksena oli tuplasuolaus, mutta minkäs sille voi jos kokki on rakastunut :) 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti